Zemljevid: Mestne packe

Primer mestne packe

Mestne packe so vse negativne stvari, ki so prisotne v Novem mestu, in sicer gre lahko za propadle objekte, zanemarjena območja, vandalska početja, kriminalna dejanja in druge škodljive aktivnosti. Lahko bi rekli, da imajo splošni pomen, saj niso specifično opredeljene. Dejstvo je, da mestne packe mečejo slabo luč na Novo mesto, zato je potrebno ukrepati ter težiti k odpravi težav.

Lokacije ali stvari označene z mestno packo so vredne takojšnjega posredovanja, saj predstavljajo območja neurejenosti, zanemarjenosti, lahko pa tudi nevarnosti bodisi zaradi določenih skupin prebivalstva bodisi zaradi propadajočih objektov.

Projekt ZA Novo mesto je mestne packe uvedel z namenom spodbuditi ljudi, ki so za nastale situacije odgovorni, da z različnimi aktivnostmi pripomorejo k odpravi težav v Novem mestu. Na ta način skupaj izboljšujemo stanje mestne infrastrukture, obenem pa med ljudmi širimo optimizem in pozitivno energijo.

Mestne packe lahko sporočite na elektronski naslov: info@zanovomesto.si 

Mestne packe so predstavljene v prispevkih na tej spletni strani, za lažjo navigacijo pa so skupaj s povezavami zbrane na priročnem zemljevidu, kjer njihovo kategorijo določajo različni simboli in barve:

  • Rdeča bucika (balonček) – neurejena ali zanemarjena mestna infrastruktura – težave NISO odpravljene,
  • Zelena bucika (balonček) – neurejena ali zanemarjena mestna infrastruktura – težave SO odpravljene,
  • Vijolična bucika (balonček) – primeri vandalskih dejanj – razbijanje in uničevanje.


Oglejte si Črne točke v Novem mestu na večjem zemljevidu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja