Dogodki, Reportaža

Suvali in skakali na Novem trgu

Včeraj popoldne na Novem trgu niso bili parkirani avtomobili. Na ploščadi pred poslovno zgradbo se je namreč odvijal 24. mednarodni atletski miting “Preskok KRKA 2013“, ki bi po vsej logiki moral biti na stadionu Portoval, vendar je ta trenutno v prenovi, že prej pa na njem Atletski klub Krka zaradi dotrajanosti ni smel prirejati atletskih tekmovanj. Začasna prestavitev je bila tako nujna, če so organizatorji želeli ohraniti tradicijo in pripraviti športno prireditev. A ker Novi trg ni stadion, seveda ni šlo z vsemi atletskimi disciplinami, saj je podlaga neprimerna, poleg tega pa je prostor omejen. Zaradi vsega tega je bilo potrebno prenesti atletske pripomočke ter poskrbeti za ustrezno improvizacijo. To je organizatorjem tudi uspelo!

Tekmovalci so se pomerili v suvanju krogle in skoku s palico

Na mitingu, na katerem so bili udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, ena udeleženka je bila tudi iz Nemčije, so potekala tekmovanja v suvanju krogle in skoku s palico. Najprej so začele tekmovalke pri skoku s palico, ki so tokrat nastopale vzporedno z moškimi (kategoriji sta bili seveda rezultatsko ločeni). Sledili so jim metalci krogle, ki so poskrbeli za dolgo mete, žal pa nikomur ni uspelo vreči preko dvajsetih metrov. Temu se je najbolj približal končni zmagovalec v disciplini, in sicer Kemal Mešić (AK Sarajevo, BIH). Do magične meje so mu zmanjkali trije centimetri. Pri skokih s palico, ki so kasneje potekali istočasno kot krogla, se je pri ženskah najbolje odrezala Jerneja Writzl (AD Mass), medtem ko je bila Mateja Drobnič, pobudnica letošnjega mitinga, sicer pa otrok novomeškega kluba, druga. Maloštevilni gledalci so jo pri vseh poskusih glasno spodbujali, a ji na koncu ni uspelo podreti osebnega rekorda. Ta je postavljen pri 3.91 m, včeraj pa ji je uspelo preskočiti 3 metre in 80 centimetrov, kar je njen letošnji najboljši rezultat. Ob tem povejmo, da se je predstavnici Nemčije, ki je imela prijavljen najboljši rezultat (4.02 m), nastop povsem ponesrečil in je na koncu pristala šele na 4. mestu.

Za vrhunec prireditve pa sta poskrbela moška predstavnika v skoku s palico. To sta bila Andrej Poljanec (AK Krka) in Jure Batagelj (AK Gorica). V izmeničnem boju je bil boljši Novomeščan, končal je pri petih metrih, medtem ko je Jure Batagelj obupal po 4 metrih in 80 centimetrih. Poljanec je sicer poizkušal preskočiti 5 metrov in 30 centimetrov, vendar mu kljub glasni podpori to ni uspelo. Miting se je tako brez odmevnih rezultatov končal s podelitvijo nagrad najboljšim!

V nadaljevanju preglejte rezultate ter si poglejte fotografije z mitinga.

Uradni rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj

Fotografije:

Luka REMS, fotografije: Matej VOVKO.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja