Reportaža, Zgodbe vsakdana

Fotoutrinki nastajajočega Notola 2

Marsikdo meni, da Novo mesto trenutno nima velikih gradbišč, a bližnji krajani ter sprehajalci, ki v Ločni dnevno spremljajo velikanske žerjave, stroje ter premike težkih tovornjakov, vedo da temu ni tako. Namreč, že nekaj mesecev na glavni Krkini proizvodni lokaciji v Ločni nastaja obrat Notol 2, ki je največja investicija v zgodovini podjetja, ta je vredna kar 200 milijonov evrov. Končna zmogljivost nove tovarne bo 4,5 milijarde tablet in kapsul na leto, to pomeni, da bo celotna letna proizvodnja obsegala 14, 5 milijarde zdravil.

Kdor še ni ugledal gradbišča novega obrata, mora to čimprej storiti, saj so številni žerjavi in druga mehanizacija prava paša za oči. Svoje naredi še nastajajoča kovinska konstrukcija, ki daje občutek, da gre za veliko stvar. Najboljši pogled je s ceste, ki vodi od obvoznice do naselja Pod Trško goro (zadaj za tovarno, mimo severnega vhoda).

Dandanes potrebujemo zgodbe, ki dajejo upanje, da je možno uspeti, predvsem pa zmagovati. Notol 2 je ena izmed njih, gre za naložbo, ki prinaša nova delovna mesta in nov zagon. Projekt ZA Novo mesto želi Novomeščanom vliti več optimizma ter jih spodbuditi k večji ustvarjalnosti, zato bomo v prihodnje objavili še več tovrstnih unikatnih prispevkov, kjer bomo s primeri dobrih praks ter odličnimi fotografijami delali za ta cilj.

Skupaj s fotografom projekta, ki je v objektiv ujel zanimive utrinke, sva si gradbišče od zunaj pogledala v turobnem jesenskem vremenu, to je obsegalo nizke temperature ter rahel dež. Prehajanje dneva v noč, skupaj s številnimi lučmi drugih Krkinih objektov, je ustvarilo čaroben utrip.

Preverite v fotogaleriji!

Luka REMS, fotografije: Matej VOVKO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja