Mestne packe

“Instant” gradnja za nekaj mesecev

Ena od predvolilnih obljub novomeškega župana Alojzija Muhiča za njegov prvi mandat je bila servisni objekt za tenis ob igriščih na Portovalu. Za projekt so v nadaljevanju dobili sredstva Fundacije za šport in gradnja je v letu 2007 stekla ter se 2008 ustavila zaradi pomanjkanja denarja. V Teniškem klubu Portovald so za nastalo situacijo obtožili občino, saj je po njihovo kljub pomanjkanju finančnih virov nerealno planirala projekt, poleg tega pa naj bi v času gradnje sprejemale še neracionalne odločitve. Agonija se je nato vlekla vse do avgusta 2011, ko je Agencija za šport najela posojilo za dokončanje objekta. Slednjega so dokončali in v letošnjem letu uredili še kegljišče.

Nesrečni pomožni teniški objekt so gradili skoraj 5 let

Po odprtju nove težave

Septembra 2011 so v uporabo predali servisni objekt (brez kegljišča) in veselje tenisačev je bilo nepopisno, saj so več let delovali v zelo slabih pogojih, problematične so bile predvsem sanitarije, pa tudi tušev ni bilo. A glej ga zlomka, že nekaj mesecev po odprtju je Čuvar.si poročal o nedelujočih tuših v moških in ženskih garderobah. Več tušev je bilo povsem neuporabnih, na še tistih delujočih pa so se pokvarile ročice za reguliranje tople vode. Po posredovanju Čuvarja so se pristojni le zganili in težave vsaj za silo odpravili.

Nedelujoči in pokvarjeni tuši – težave odpravljene!

Vendar to še ni vse. Že vse od odprtja (in tudi prej) lesena fasada počasi bledi in s strani postaja vse bolj grda. Zgoraj ob pločniku, kjer je lesena ograja, pa je ta že vsa deformirana (deske zijajo ven) in ravno tako bledi barva (boljše bi bila kovinska ograja). In vse to se dogaja samo 1 leto po odprtju. Sprašujemo se, ali se pojavlja nov trend “instant” gradnje, ki zdrži samo na kratek rok? Kaj počneta lastnik objekta (Mestna občina Novo mesto) in upravljavec (Agencija za šport)? Mar se jima ne zdi vredno unovčiti garancije za izvedena gradbena dela (če jo sploh imajo)? Kaj ob tem počne TK Portovald, ki pridno uporablja objekt? Je tako težko pritisniti na odgovorne in od njih zahtevati, da usposobijo objekt tako kot se šika? In konec koncev, projekt je bil izpeljan z javnim denarjem, zato lahko vsi upravičeno zahtevamo, da se malomarnosti v zvezi s servisnim objektom za tenis odpravijo.

Lesena fasada bledi in postaja grda

Ograja nad servisnim objektom že propada

Zadeve bomo spremljali naprej in obveščali o morebitnim premikih na bolje.

Besedilo: Luka REMS, fotografije Luka Rems, Park.si in Čuvar.si

1 komentar

  1. B.

    Prekleti pocarji. In spet ne bo nihče odgovarjal niti ne bo poskrbljeno za odpravo napak/sanacijo. Neverjetno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja