Mestne packe

Nujno: Ograditev zabojnikov

Odpadki so sestavni del našega življenja in ni mogoče, da jih ne bi bilo. Pomembno je, da jih ločujemo ter imamo za to več zabojnikov. Ključna je tudi majhna razdalja med njimi, kar dodatno spodbuja ljudi k boljšemu ravnanju s smetmi. Vendar pa se enostavno ne spodobi, da so kontejnerji v starem mestnem jedru dobesedno zraven površin za pešce, smeti pa pogosto kar na tleh. Tak je primer pri podružnici NLB na Glavnem trgu (ob poti na tržnico, nasproti Alpinine poslovalnice), na kar nas je opozoril bralec ter tudi posredoval fotografijo.

Zabojniki za smeti na Glavnem trgu (poleg NLB poslovalnice)

Naj poudarimo, da je bila ta problematika že obravnavana na spletni strani ZA Novo mesto, in sicer v prispevku “Oživljanje mestnega jedra”, kjer smo med predlogi zapisali:

Ograditev smetnjakov ob pločnikih. Kar nekaj smetnjakov (kar cel otok) je v mestu, ki kazijo izgled njega samega. Te smetnjake bi lahko ogradili z lesenimi pregradami ter na ta način zakrili pogled nanje.

Ponovno pozivamo pristojne, naj nekaj ukrenejo v zvezi s to problematiko. Najboljša rešitev je, da se otok zabojnikov ogradi v leseno ogrado (velja na splošno za vse), v dotičnem primeru pa se jih naj tudi pomakne nekoliko naprej proti stopnicam.

Luka REMS, fotografijo poslal bralec.

O avtorju: Luka Rems

Človek, ki ljubi Novo mesto. Planinec. Tekač. Računalniški navdušenec. Ponosen Slovenec.Več v zavihku "O nas".

2 komentarja

  1. Andrej

    Stanje je res sramotno a predlog ni najboljši. Oživitev ideje o podzemnih otokih kot je bilo pred nekaj leti realizirano v Ljubljani je zagotov bolj dolgoročen. A to zahteva več dela, sredstev …

    • Vsekakor se strinjam, da bi se dalo stvari še boljše urediti, kot je zapisano v predlogu – možnost komentiranja ravno omogoča podajanje idej ali pa kritičnih misli. Se je pa treba zavedati, da se bomo težko šli kake podzemne otoke, saj še par metrov pločnika komaj saniramo, oziroma zakrpamo. Takšna je pač realnost!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja