Kriminal

**Tudi mrtvim ne dajo miru!

**Opomba – 6.10.2012: Izkazalo se je, da gre za obnovo spominske plošče. Danes jo je v popoldanskem času kamnosek pritrdil nazaj na spomenik. Potrebno je poudariti, da je bila plošča odsotna dlje časa, okolica pa je nakazovala na vandalizem. V članku je bilo tudi jasno navedeno, da gre zgolj za sklepanje dejanja. Ob tem je bila kontaktirana ZB NM, ki pa se ni odzvala. Kljub vsemu je stvar uspešno zaključena.

*Opomba – 20.9.2012: Obstaja možnost, da gre le za obnovo spominske plošče, vendar o tem ni nobenih uradnih informacij, saj obvestila ni bilo objavljenega nikjer. Tudi območna organizacija NOB ni posredovala odgovora v zvezi s tem. Zanemarjena okolica in razbite stvari pa odražajo nekaj drugega …

Med trgovino Motoroil in odcepom za Prisojno pot na Koštialovi ulici stoji spomenik v spomin na hrabre partizane, ki so jih na tem mestu tekom 2. svetovne vojne obesili Nemci.  Do nedavnega je bila na spomeniku tudi plošča z izpisanimi imeni (tudi neznani vojaki) borcev, ki pa je skrivnostno izginila. Glede na videno, je možno sklepati, da je bila plošča nasilno odstranjena, v bližini pa opazimo smeti ter poškodovani steber bližnje škarpe. Ob tem se sprašujemo, kako se lahko ljudje znašajo celo nad mrtvimi in ali ne velja nobenega spoštovanja za borce Osvobodilne fronte, ki so osvobodili območje celotne Slovenije. Upamo lahko le, da gre za vandalizem in ne za dejanja potomcev domobrancev, ki so izdali narod ter sodelovali z okupatorjem. V nadaljevanju poglejte fotogalerijo.

Fotogalerija:

O dogodku je bila obveščena območna organizacija Zveze borcev za vrednote NOB. Njen odziv pričakujemo v prihodnjih dneh.

Za konec lahko samo rečemo: Smrt Fašizmu, svoboda narodu!

Luka REMS

O avtorju: Luka Rems

Človek, ki ljubi Novo mesto. Planinec. Tekač. Računalniški navdušenec. Ponosen Slovenec.Več v zavihku "O nas".

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja